VERDEN RUNDT

USA: Uanset hvor meget vi end forsøger på at være selvstændige, reflekterende individer, vil vi i en alder af 32 år opleve en større tilbøjelighed til at opføre os som vores forældre. Det viser en ny undersøgelse, skriver Huffington Post.

Vi sværger ellers som rebelske teenagere aldrig at tænke, tale eller opføre os som vores forældre. Men samfundets forventninger og krav til, at vi skal have villa, Volvo og vovhund samt passe og pleje karrieren er ifølge undersøgelsen nogle af de faktorer, som har kraftig indflydelse på vores adfærdsændring.

Ifølge hjemmesiden, www.netmums.com, der er en side for forældre, var kun én ud af 20 adspurgte nybagte forældre uenig i den betragtning. De 19 andre oplevede en »markant ændring« af deres adfærd, som følge af at have stiftet familie, købt hus og fået barn i start trediverne.

BNB

Burger sætter kæbe af led

ENGLAND: En 25-årig kvinde fra England bed mandag over mere, end hun kunne tygge. Den engelske kvinde havde bestilt en burger med tre lag.

Efter at have givet det omfattende måltid et forsøg med kniv og gaffel tyede kvinden til at gabe over den store burger, skriver Mirror News. Det skulle hun nok ikke have gjort, for hun fik omgående en voldsom smerte i kæbepartiet, men tænkte ikke mere over det, før smerterne dagen efter havde taget så voldsomt til, at hun måtte søge lægehjælp.

Et røntgenbillede afslørede her, at den uheldige kvindes kæbe i forsøget på at overkomme tredobbeltdækkerburgeren var gået af led. Lægerne på hospitalet i Liverpool måtte tvinge kæben tilbage på plads, og bagefter rådede de kvinden til i fremtiden at skære sin mad ud i mindre bidder.

BNB

Hundeblod redder kat fra døden

NEW ZEALAND: En hund og en kat blev for en gang skyld bedste venner, efter at hunden reddede kattens liv med en blodtransfusion.

En dyrlæge i New Zealand fik pludselig travlt, da en rød kat blev syg efter at have spist rottegift. Katten skulle hurtigt have blodtransfusion, men da det ikke var muligt at finde en donorkat, måtte den new zealandske dyrlæge tænke kreativt. Hun tog derfor chancen og overførte 120 milliliter blod fra en 18 måneder gamle labradorhund til katten, der allerede efter en time begyndte at få det bedre.

Hvis den new zealandske dyrlæge havde haft tid til at slå den slags blodtransfusioner op, havde hun ifølge Sky News ikke fundet noget, da der endnu ikke er skrevet bøger om, at man kan bruge dyr som bloddonorer til andre dyrearter. Ifølge ejeren af katten er den kommet sig og har tilsyneladende ikke nogen bivirkninger, skriver Sky News.

BNB

Dagens Gossip