Verden Rundt

Kæmpe kålhoved vinder konkurrence

USA: En blot tiårig dreng ved navn Keevan Dinkel har vundet Alaskas årlige kål-konkurrence, skriver Reuters.

Keevans kålhoved nåede op til låret på en voksen mand og vejede intet mindre end 42 kilo. Det var altså, hvad der skulle til i år for at vinde konkurrencen og dermed pengepræmien på 2.000 dollar, knap 12.000 danske kroner.

Omstændighederne for at dyrke kål har ellers ikke været gode denne sommer.

»Kål er en kold afgrøde. Den kan lide at have sine rødder varme og sit hoved koldt,« siger kål-ekspert Mardie Robb til Reuters.

Mardie Robb har sammen med sin mand, Scott, rekorden i verdens største kålhoved. Robbs kålhoved, der sidste år blev kåret til verdens største, vejede knap 63 kilo, og derved er der stadig en bid vej igen for Keevan Dinkel.

BNB

Stork mistænkt for spionage

EGYPTEN: En egyptisk fisker på Nilen nær byen Qena, 500 kilometer syd for Cairo, spottede for nylig en mistænkelig stork. Fuglen havde et elektronisk apparat på sine vinger, og af frygt for hvad det kunne være, indfangede fiskeren derfor fuglen, skriver Orange News.

Fiskeren bragte storken til politiet, hvor der blev tilkaldt veterinære eksperter, der sammen med politiet kunne undersøge udstyret. Ifølge Orange News blev elektronikken både mistænkt for at være en bombe og spionageudstyr. Det viste sig dog ikke at stå helt så slemt til.

»Vi fandt ud af, at udstyret var et sporingsapparat til vilde dyr, som franske forskere havde sat på for at følge fuglens færden,« siger lederen af det veterinære hold, Ayman Abdallah, til Orange News.

Han oplyser, at det nu er op til det egyptiske politi at få indhentet de nødvendige tilladelser fra statslige anklagere, så fuglen atter kan blive frigivet.

BNB

Mand klamrede sig til klippe i to timer

USA: En 23-årig mand klamrede sig til en klippe i to timer, mens han råbte efter hjælp. Den unge mand var ifølge The Huffington Post taget på en vandretur torsdag aften i et klippefyldt område ved Salt Lake City. Undervejs mistede han orienteringen og befandt sig pludselig med ryggen til en 650 meter dyb afgrund. Hans fødder var plantet på en klippeafsats, mens han med hænderne holdt fat i en klippeafsats ovenover. Sådan stod han i cirka to timer, mens han råbte efter hjælp.

Nødråbet blev hørt af folk på en nærliggende tankstation, og han blev reddet af et redningsmandskab, der sørgede for, at han igen fik fast grund under fødderne.

Det viste sig senere, at manden var gået ind på et privat område, hvor der ikke er offentlig adgang. Den 23-årige kan derfor formentlig se frem til en sigtelse om at have bevæget sig ind på privat område, skriver The Huffington Post.

BNB

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip