Verden Rundt

STORBRITANNIEN: En engelsk præst i Skt. Peter og Skt. Paul kirke i Kent i England har valgt at forbyde altervin på grund af et stigende antal alkoholikere i kirken, skriver The Telegraph.

Præsten Paul Filmer tog det uortodokse skridt for første gang sidste søndag, hvor han brugte saftevand i stedet for rødvin under en gudstjeneste. Han afviser, at dele altervinen op, så der både er en alkoholisk og en ikke-alkoholisk.

»Det ville ikke være fair. Så ville nogle føle sig isoleret. Tilbagemeldingerne har været positive indtil nu, og folk føler, at de gør noget for at hjælpe andre,« siger præsten med henvisning til, at størstedelen af kirkegængerne undlader den alkoholiske vin, så misbrugere ikke skal blive fristet.

Kirken har igennem flere år haft et tæt samarbejde med et nærliggende rehabiliteringscenter og har derfor ofte alkoholikere blandt kirkegængerne, skriver avisen.

BNB

Verdens mindste besøger skyskraber

USA: Verdens mindste kvinde, den 19-årige Jyoti Amge fra Nagpur i Indien, har netop besøgt New York og et af byens højeste bygninger, Empire State Building, skriver The Telegraph.

Den 19-årige kvinde, der måler 61 centimeter i højden, besøgte skyskraberen i forbindelse med en promovering af Guiness Rekordbog 2014. Hovedpersonen sad på armen af en mand og gav på toppen af den store bygning interviews til et større presseopbud.

»Guiness Rekordbog har givet mig en mulighed for at rejse i hele verden, og jeg er blevet meget populær og berømt,« lød det fra Jyoti Amge på hindi.

Hun skulle efter sigende være så lille, at hendes billede i den kommende rekordbog svarer til hendes rigtige størrelse.

BNB

Flyselskab-svipser gav gratis billetter

USA: Det amerikanske flyselskab United Airlines kom torsdag ufrivilligt til at gøre reklame for sig selv, da et koks i systemet betød, at billetter blev prissat til den nette sum af nul kroner. Nancy Ilk, der var en af de heldige passagerer, fortæller ifølge Reuters, at hun dog måtte af med en flad halvtredskroneseddel på grund af et mindre administrationsgebyr. Da fejlen blev opdaget, skyndede United Airlines sig at lukke ned for både flyselskabets hjemmeside samt den telefoniske billetreservation. En talskvinde for selskabet, Jennifer Dohm, siger i en pressemeddelelse, at »fejlen nu er rettet, og flyselskabet er i færd med at undersøge, hvordan det var muligt.«

BNB

En tyv med hængerøvsbukser

USA: Anthony Jason Garcia, en 31-årig tyv, nåede ikke langt, da han efter et røveri mod en souvenirbutik i Walt Disney forlystelsesparken i Florida prøvede at undslippe lovens lange arme.

Ifølge Reuters var det imidlertid ikke politiet, der satte en stopper for Garcia, da han i fuld galop med tyvekosterne i armene spænede af sted. Nej, det er såmænd Garcias egne hængerøvsbukser, der fældede ham. Talskvinde for politiet i Orange County, Jane Watrel, der oplevede episoden på nært hold beskrev situationen således: »Han kom spurtende med tyvekosterne i armene, og pludselig kunne vi se, at hans bukser begyndte at snige ned omkring knæene på ham, hvorefter han faldt«.

BNB

Forbipasserende lokker løve ind i sin bil

KUWAIT: En løve på vildspor skabte overskrifter i Kuwait, efter at en lokal mand i det lille land lokkede en løve ind i sin egen bil. Da løven hurtigt blev aggressiv, ringede manden imidlertid til politiet og bad om hjælp, skriver Reuters.

Episoden har sat gang is en stor diskussion i den rige oliestat. Man drøfter således nu, hvorvidt det er for farligt at holde vilde dyr som kæledyr.

Politiet skulle efter sigende fortsat lede efter løvens rette ejermand. Selv om det er ulovligt at have en løve som husdyr, bliver der i visse velstående kredse set stort på det.

Her er det anset som et statussymbol at have en løve i hjemmet, skriver Reuters.

BNB

Dagens Gossip