Verdens bedste undskyldning: Sex gør dig klogere

Hvis du indtil nu blot har dyrket sex for fornøjelsens skyld, får du nu også videnskabelige grunde til at bruge lidt ekstra tid på den horisontale rumba. Ny forskning viser nemlig, at sex er med til at danne hjerneceller, hvilket hjælper på hukommelsen og dermed gør dig klogere. Det skriver The Atlantic.

Det er forskere fra Maryland og Sydkorea, der har kigget nærmere på mus og rotter, deres seksuelle mønstre og deres hjerneaktivitet.

Læs også: Kvinde på skadestuen efter tre timer lang orgasme

På universitetet i Maryland lod man nogle midaldrende rotter parre sig, mens andre ikke fik lov. Her viste det sig, at de rotter, der havde sex, havde væsentligt bedre kognitive funktioner og mere aktivitet i hippocampus i hjernen. Det er her, celletypen neuroner bliver dannet. Neuroner sørger for kommunikation og informationsbehandling i hjernen.

På Konkuk University i Seoul i Sydkorea kiggede forskerne nærmere på stressede mus. En af følgerne af stress kan være dårligere hukommelse, men sex viste sig at fungere som en slags modgift, og de lystigt knaldende mus havde således bedre hukommelse end deres afholdende artsfæller.

Læs også: Mand på hospitalet efter syv uger med stiv diller

Det betyder, at du nu kan betragte sex som hjernegmnastik. Men en ting er at producere hjerneceller, noget andet er at holde dem i live, så du kan få gavn af dem. Det kan sex desværre ikke hjælpe med, og du må her ty til mere traditionelle metoder, som f.eks. læse en bog.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip