Verdens grønneste cruisefærge sejler ud på sin jomfrurejse

De nye færger er verdens første og største cruisefærger, der sejler udelukkende på flydende miljøvenlig naturgas. Rederiet åbner dermed den grønneste søvej mellem Danmark og Norge.

- Interessen for at sejle med den nye cruisefærge er helt overvældende. Sørejserne til Stavanger og Bergen er nærmest blevet revet væk, og vi er allerede godt i gang med at booke gæster ind til efterårsrejserne. Vi mærker en meget positiv respons på, at cruisefærgen er skånsom for miljøet, og det bekræfter, at vi er på rette kurs, siger Gert Balling, direktør i Fjord Line Danmark.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Skibets motorer kører udelukkende på flydende naturgas (LNG). Det betyder, at udledningen af NOx, der er kvælstofoxiderne NO og NO2, reduceres med 92 procent i forhold til udledningen fra skibsmotorer, der kører på traditionel tung olie.

Svovludledningen forsvinder fuldstændig, og udsendelsen af partikler reduceres med 98 procent. Teknologien, som Fjord Line benytter, formindsker desuden udledningen af drivhusgasser med 22 procent. Med andre ord bliver den grønne færger den mest miljøvenlige af sin slags i verden.

170 meter flydende luksus

Fjord Lines splinternye færge er et topmoderne flydende hotel. Skibet har 306 komfortable standardkahytter og luksuøse suiter, gourmetrestaurant, tapasbar, caféer, stor taxfreebutik og endda en Havana Cigar Club, der nok bliver ”herreværelset” om bord.

Store dele af skibet har åbne og lyse områder med panoramavinduer og et kæmpe udendørsdæk, hvor man i fuld dagslys kan nyde det fantastiske natursceneri op gennem den norske skærgård mellem Stavanger og Bergen.

MS Stavangerfjord, er den første af rederiets to nye cruisefærger, der er bygget nøjagtig efter Fjord Lines ønsker på det polske værft, Stocznia i Gdansk og det norske værft Bergen Group Fosen. Det 170 meter lange skibe er konstrueret præcist til at sejle i Nordsøen, så passagerne kan få en behagelig sejltur mellem Danmark og Norge, også selv om søen løfter sig.

Skibet har plads til 1500 passagerer og op til 600 personbiler. Cruisefærgen kan også medbringe lastbiler og  busser.

MS Stavangerfjord skal sejle på ruterne Hirtshals – Stavanger – Bergen og Hirtshals – Langesund, hvor Fjord Line tilbyder daglige afgange fra Hirtshals, Langesund og Stavanger samt tre afgange om ugen fra Bergen.

Borgmesteren og sang på havnen

MS Stavangerfjord sendes af sted på sin jomfrurejse i morgen klokken 21 med smukke viser sunget af det 100-mand store kor Klub 99. Borgmester Arne Boelt ønsker skibet held og lykke på rejsen, mens handelsstandsforeningen byder på Bjesk, den lokale bitter.

Redningsskibet Margrethe Gaardboe og museumsskibet Johs. Hejlesen følger MS Stavangerfjord ud på det åbne hav.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip