Verdens største CO2-skurk vil skære en fjerdedel af udslip

Skrevet af admin

11/08/2015

Dagens topnyheder

Australien vil reducere sin udledning af drivhusgasser med mindst 26 procent frem mod 2030 i forhold til niveauet i 2005.

Det siger landets premierminister, Tony Abbott, tirsdag på en pressekonference i hovedstaden Canberra.

- Det er et godt og solidt mål, som samtidig er økonomisk og miljømæssigt ansvarligt, siger Abbott ifølge ABC News.

Den konservative Abbott-regering vil tage sine ambitioner med til Paris, hvor der til december skal holdes klimatopmøde og verden skal forsøge at enes om et nyt mål for den globale reduktion af drivhusgasser.

Regeringen siger, at den med sit nye mål lægger sig i slipstrømmen på lande som Japan og Canada, der har offentliggjort mål på henholdsvis 25 og 30 procents nedskæringer i 2030 forhold til 2005.

2005 er i parentes bemærket et af de år, hvor der globalt set blev udledt flest drivhusgasser, hvilket gør målet om en reduktion på mindst 26 procent lettere at nå for Australien, USA og andre lande, der bruger året som udgangspunkt for deres reduktioner.

Mens Kina nominelt er verdens største udleder af drivhusgasser, er Australien det land i verden, der i forhold til antallet af indbyggere har den største udledning.

En af årsagerne er et stor kulforbrug samt udvinding af blandt andet jernmalm fra miner ud over kontinentet.

USA har ligesom Australien ambitioner om at reducere sit udslip med 26-28 procent i forhold til 2005.

EU-landene nåede i oktober til enighed om en klimaaftale, der betyder, at EU skal udlede mindst 40 procent mindre CO2 i 2030 i forhold til 1990.

/ritzau/