Verdensbanken vil nedbringe andelen af ekstremt fattige

Der kan være godt nyt på vej til den fattigste del af jordens befolkning, når Verdensbanken torsdag indleder sit årlige møde i Washington D.C., hvor blandt andre udviklingsminister Christian Friis Bach (R) deltager.

For første gang nogensinde ventes det, at der bliver præsenteret en samlet strategi for hele Verdensbankgruppen, som består af et væld af institutioner. Ifølge Christian Friis Bach er »Verdensbanken en af de vigtigste udviklingspolitiske spillere i verden« med sit budget på 280 milliarder kroner.

»Derfor vil organisationens nye strategi få stor betydning for den globale udvikling og den fattigste del af jordens befolkning. Strategien skal bidrage til at bekæmpe ekstrem fattigdom, skabe vækst til gavn for de allerfattigste, skabe mere privatsektordrevet vækst og en markant styrkelse af bankens sociale ansvarlighed,« siger ministeren i en skriftlig meddelelse.

Målet med strategien er blandt andet at nedbringe andelen af ekstremt fattige i verden til tre procent i 2030 og sikre de fattigste 40 procent del i udviklingen i form af vækst på bæredygtig vis.

»Strategien flugter godt med det, vi fra dansk side arbejder for, så jeg er godt tilfreds, selvom jeg gerne fremover vil se et endnu stærkere fokus på kvinders deltagelse i det økonomiske liv og på menneskerettigheder,« siger Christian Friis Bach.

På Verdensbankens møde i Washington D.C., der afsluttes på lørdag, mødes den danske udviklingsminister med Zimbabwes nye regering og regeringsrepræsentanter fra Kina, Sydsudan og Afghanistan.

Danmark støttede Verdensbankens indsatser for fattigdomsbekæmpelse med omkring 681 millioner kroner i 2012.

Dagens Gossip