Verdensforbund holder russisk atletik ude i kulden

Skrevet af admin

11/03/2016

Dagens topnyheder

Der er fremskridt, men det er fortsat ikke godt nok.

Sådan lyder meldingen fra Det Internationale Atletikforbund, IAAF, fredag til Rusland, efter at der i november sidste år blev afsløret mangeårig og systematisk doping blandt russiske atletikudøvere.

IAAF fremlagde fredag i Monaco en rapport, der konkluderer, at russisk atletik bevæger sig i den rigtige retning, men det russiske forbund er fortsat suspenderet.

En særlig taskforce under IAAF vurderer, at Rusland fortsat mangler et "betydeligt" stykke vej, før russisk atletik på tilfredsstillende vis lever op til de internationale krav.

IAAF-præsident Sebastian Coe fortæller, at taskforcen har behov for mere tid til at undersøge de russiske fremskridt.

Formand for Det Russiske Atletikforbund, Mikhail Butov, oplyser til nyhedsbureauet Tass, at IAAF opretholder den øjeblikkelige suspension af Rusland frem til maj, hvor det vil blive afgjort, om russisk atletik får lov til at deltage ved sommerens OL i Rio.

Ud over Rusland oplyser IAAF-præsident Sebastian Coe, at fem lande har problemer med at overholde de internationale regler i forhold til bekæmpelsen af doping.

- Etiopien og Marokko har akut brug for at få et robust testprogram.

- Kenya, Ukraine og Hviderusland skal leve op til reglerne, før året er omme, siger Coe.

Ingen af de fem nationers atletikudøvere risikerer dog umiddelbart at måtte blive hjemme fra OL, som det er tilfældet for Ruslands atletikudøvere.

/ritzau/