Verdensledere straffer Rusland: Stopper G8-forberedelser

Lederne af verdens førende industrinationer fordømmer Ruslands overtrædelse af Ukraines suverænitet, og de syv nationer aflyser nu alle aktiviteter frem mod G8-topmødet i juni, hvor Rusland er vært.

Udmeldingen kommer i protest mod Ruslands fremfærd i Ukraine, hvor russiske styrker er rykket ind på den ukrainske Krim-halvø.

- Vi, lederne af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA samt formanden for EU-Rådet og formanden for EU-Kommissionen slutter sig i dag sammen for at fordømme Den Russiske Føderations klare overtrædelse af Ukraines suverænitet og territoriale integritet, lyder det fra G7-landene i en fælles erklæring.

- Vi har indtil videre besluttet os for at suspendere vores deltagelse i aktiviteter i forbindelse med udarbejdelsen af det planlagte G8-topmøde i Sotji i juni, hedder det videre.

Både Frankrig og Storbritannien meddelte allerede tidligere søndag, at de sætter forberedelserne til G8-topmødet i bero.

Frankrig ønsker at stoppe forberedelserne af Sotji-topmødet indtil landets "russiske partnere er vendt tilbage til de principper, der er i overensstemmelse med samarbejdet i G7 og G8", sagde den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, til fransk radio.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, sagde søndag, at Rusland risikerer at miste sit medlemskab af G8 og blive isoleret.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip