Verdensmester jagter Tour-succes

Dette års Tour de France var spændende og interessant med flere ryttere, der viste sig fremme.

I næste sæson kommer endnu et navn. Rui Costa, som blev verdensmester i Italien i søndags, vil i næste sæson satse på den samlede stilling i verdens største cykelløb.

Det fortæller hans kommende sportsdirektør hos Lampre-Merida, Giuseppe Saronni, til La Gazzetta dello Sport.

- Hos os vil han køre Tour de France som kaptajn. Ikke for at jagte etaper, men det samlede klassement. På Movistar kunne han ikke gøre så meget, siger sportsdirektøren.

Portugiseren vandt kort før Tour de France etapeløbet Schweiz Rundt for andet år i træk, og i årets Tour vandt han fornemt to etaper i løbets sidste uge.

Rui Costas problem har i Tour de France-sammenhæng altid været, at han var hjælperytter for Alejandro Valverde. Således også i 2013, hvor han ofrede sine egne muligheder for at vente på Valverde på 13. etape.

Desuden gjorde tilstedeværelsen af Movistars Tour-overraskelse Nairo Quintana, som endte som samlet toer, det heller ikke nemmere for Rui Costa at kæmpe med om det samlede klassement.

Det bliver der lavet om på i næste sæson, hvor Rui Costa også vil jagte succes i de sidste forårsklassikere Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege.

Den nykårede verdensmester meldte kort efter Tour de France ud, at han ville skifte til Lampre på en etårig kontrakt i næste sæson.

Ifølge La Gazzetta dello Sport, får Rui Costa en million euro - 7,5 millioner kroner i næste sæson. Giuseppe Saronni erkender dog, at den kontrakt nu måske skal tilføjes et større beløb efter VM-triumfen.

- Lad os bare sige, at VM-titlen øger værdien af en rytter, og den øger samtidig værdien af det hold, han kører for, siger italieneren, som i sin aktive karriere blev verdensmester i 1982.

Næste års Tour de France-rute bliver præsenteret den 23. oktober i Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip