Verdensmester kører stærkest i Paris-åbning

08/03/2015

Verdensmesteren Michal Kwiatkowski leverede en særdeles overbevisende og imponerende præstation, da han søndag vandt prologen i World Tour-cykelløbet Paris-Nice.

I Maurepas lidt vest for Paris, kørte den polske cykelrytter fra Etixx-Quickstep de 6,7 kilometer i syv minutter og 40 sekunder - samme tid fik australieren Rohan Dennis (Orica-Greenedge), som tidligere på året satte ny timeverdensrekord.

Kwiatkowskis holdkammerat Tony Martin blev nummer tre.

Det danske Paris-Nice-håb Jakob Fuglsang (Astana) havde ingen overbevisende dag. Han blev nummer 55 og kørte blot et sekund hurtigere end den unge danske mester Michael Valgren (Tinkoff-Saxo).

Michal Kwiatkowski vandt sidste år prologen i Romandiet Rundt, så han kan godt køre korte enkeltstarter, men søndagens præstation var først og fremmest imponerende på grund af modstanden. Han var oppe mod fire af de fem bedste fra sidste års VM i enkeltstart.

Foruden Fuglsang og Valgren er fire andre danskere med i løbet. Det er de tre Tinkoff-Saxo-ryttere Michael Mørkøv, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen samt Lars Bak (Lotto-Soudal.

Michal Kwiatkowski kører i den gule førertrøje, når rytterne mandag kører 196,5 kilometer til Contres. Løbet slutter næste søndag.