Verdensnaturfonden har fået nok: Nye tal for næsehornsdrab bør føre til højere straffe for krybskytteri

Når man holder hånden over hullet i ballonen, fiser luften ud et andet sted. Dét handlemønster gør sig i hvert fald gældende i indsatsen mod krybskytteri rettet mod næsehorn.

Selvom der igennem flere år har været en målrettet indsats mod drabene af næsehorn i Sydafrika – og denne indsats har virket – går det nu ud over næsehorn i nabolandene i stedet.

Nye tal viser således, at antallet af dræbte næsehorn som følge af krybsskytteri faldt i Sydafrika i 2015, hvilket er det første fald siden 2007. Til gengæld står det galt til i Sydafrikas nabolande Namibia og Zimbabwe.

I 2015 blev 1.175 næsehorn dræbt af krybskyttere i Sydafrika, hvilket er færre end rekordåret 2014, hvor 1215 dyr blev dræbt.

Imidlertid blev mindst 130 næsehorn dræbt i Namibia og Zimbabwe i samme periode – svarende til næsten 200 procent flere end i 2014.

Stigningen får nu Verdensnaturfonden (WWF) til at kræve handling:

- Antallet af dræbte næsehorn i det sydlige Afrika er stadig uhyggeligt højt og helt uacceptabelt. Samtidig er det umådeligt trist at se, at krybskytteriet breder sig til nabolandene, siger WWF Verdensnaturfondens generalsekretær Gitte Seeberg.

Hun efterlyser strengere straffe for krybskytteri, anholdelser længere oppe i de kriminelle internationale netværk, der står bag krybskytteriet, og at der sættes langt mere effektivt ind over for korruption.

Sydafrika, Namibia og Zimbabwe er tilsammen hjemsted for næsten 95 procent af alle afrikanske næsehorn.

FAKTA:
I 2013 blev 1004 næsehorn dræbt af krybskytter i Sydafrika.
I 2010 var antallet af dræbte næsehorn  333.
I 2007 var antallet af dræbte næsehorn i Sydafrika helt nede på kun 13.        

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip