Verdensrekord i druk: Danske 15-årige piger er de fuldeste

I den vestlige verden er Danmark det land med de fuldeste 15-årige piger.

Det viser en ny rapport fra Organization for Economic Co-operation and Development, der har spurgt ind til teenageres drikkevaner i store dele af verdenen.

Her tager de danske 15-årige piger en lidt kedelige førsteplads. Det skriver Daily Mail. Se den fulde liste nederst.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

De danske 15-årige piger er nemlig dem, der i flest tilfælde svarer ja til at have været fulde mindst to gange i deres liv.

Over halvdelen, 56 procent, af de adspurgte danske piger nikkede ja til at have været fulde flere gange. De nærmeste druk-konkurrenter er Storbritanien og Finland med 44 procent og Estland med 42 procent.

Norge og Sverige unge piger befinder sig langt nede på listen, som nummer 12 og 14. Modsat, hvad man skulle forvente, ligger Rusland sidst på listen på en delt 19 plads sammen med Grækenland. Rusland er ellers kendt for at have et velvoksent alkoholforbrug.

LÆS OGSÅ: Tidlig druk skaber mere druk

Også lande som Frankrig og Italien, der har en mere afslappet "Middelhavs-attitude" med tradition for vin til de mindste størrelser, er slet ikke med i top 19, skriver Daily Mail.

Forklaringen på Danmarks førsteplads kan være mange, men sociolog og rusmiddelforsker ved SFI (Det Nationale Forskningscenter for Velfærd), Jeanette Østergaard, har i et tidligere interview med Politiken peget på, at samfundets konstruktion er en del af årsagen til unges drukkultur.  

- Det en form for carpe diem. Når det er weekend, siger de: "Nu lever jeg i nuet og drikker mig tæskelam". Det er måden, vi har konstrueret vores samfund på. For de unge er det accelereret og virkelig sat på spidsen. De unge knokler dagligt med skole, lektier, fritidsjob og sport, derfor har de et endnu større behov og mulighed for at slippe tøjlerne, når de får fri. Og det får de ved at mødes til privatfester og drikke og slå sig løs og miste al kontrol. Sådan er logikken i den danske forbrugskultur lige fra 15-års alderen, siger Jeanette Østergaard til Politiken.
 

Dagens Gossip