Vestager blander sig i skolekonklikt

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) giver nu lærerne en opsang midt i konflikten mellem Kommunernes Landsforening (KL) og folkeskolelærerne.

- Jeg oplever, at der bliver skabt myter. Danmarks Lærerforening antyder i deres kampagner, at lærerne med regeringens reformudspil ikke får tid til forberedelse, hvilket skulle føre til discountundervisning, siger De Radikales leder til Berlingske.

Margrethe Vestager beskylder lærerne for at tage reformen som gidsel i overenskomstforhandlingerne, og hun afviser lærernes påstand om, at reformen vil resultere i en forringet undervisning.

Nogle lærere vil med udspillet få længere tid til at gøre sig klar til undervisningen og andre kortere tid, fordi undervisningen ifølge reformen skal tilrettelægges mere fleksibelt og lokalt end hidtil, forklarer hun.

Danmarks Lærerforening er rasende over Vestagers indblanding dagen før foreningen og KL tørner sammen i Forligsinstitutionen.

Foreningen betegner hendes udmelding som utilstedelig indblanding i overenskomstforhandlingerne.

- Det underminerer fuldstændig forhandlingerne, når ministeren så entydigt går ud og bakker op om den ene part, siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip