Vestager: Det går den rigtige vej Danmarks økonomi

Der er bred optimisme at spore i den vinterprognose, som Europa-Kommissionen har udgivet med blik på udviklingen i den danske økonomi.

De positive forventninger glæder økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der selv ser i samme retning som kommissionens prognose.

- Danmark går den rigtige vej, og kommissionen ser de samme lysere tider, som regeringen selv gjorde i december, og som Nationalbanken også gør, siger Margrethe Vestager og fortsætter:

- Det sigende er, at uanset om man ser på Danmark herhjemmefra eller udefra, så er der tegn på, at det går bedre.

I prognosen venter EU-Kommissionen, at Danmarks økonomi vil stige set i forhold til væksten i bruttonationalproduktet, således at økonomien i 2014 vil stige med 1,7 procent og 1,8 procent i 2015.

- Det bedste ved det er, at noget af det forhåbentlig omsætter sig i flere arbejdspladser, og det er godt nyt for dem, der mangler et arbejde, siger Margrethe Vestager og uddyber:

- En faldende arbejdsløshed vil betyde meget for den enkelte dansker, der får et job. Det betyder meget for hele atmosfæren i vores land, at man forventer at kunne få et nyt job, hvis man mister det, man har.

Økonomi- og indenrigsministeren understreger, at selvom prognosen for Danmark i indeværende år kan se lidt sløv ud, så tegner det til, at genopretningen i 2014 og 2015 vil fortsætte med at få mere fast grund under fødderne.

- Hvis vi kommer til at ligge med en vækst på 1,8 procent, så er vi i en langt bedre situation, end vi var for bare et år eller to år siden, hvor vi lå og rodede med negativ vækst eller nulvækst, fastslår hun.

Der skal dog ikke hviles alt for meget på laurbærbladene, idet der endnu ikke kan sættes flueben ud for, at Danmark har styr på alle de økonomiske udfordringer.

- Fundamentet for optimismen er blevet stærkere, men der er ikke noget, som endnu er stensikkert. Der skal stadig omhu og vedholdenhed til, og vi skal sørge for, at tingene fungerer, understreger Margrethe Vestager.

/ritzau/

Dagens Gossip