Vestager »dybt forundret« over Venstres nej til e-valg

Med et nej sætter Venstre en kæp i hjulet på forslaget, da også Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod, og regeringen derfor ikke kan finde et flertal.

»Jeg er dybt forundret over, at Venstre nu meddeler, at de ikke vil stemme for forsøg med e-valg. Partiet har ellers tidligere været positiv. Meldingen fra Venstre betyder, som flere også har bemærket, at der ikke er flertal i folketinget for at lave forsøg med e-valg nu. Det, synes jeg, er ærgerligt,« siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Ifølge Venstre er systemet ikke sikkert nok. Samtidig peger IT-ordfører Michael Aastrup Jensen (V) på, at kun meget få stemmer er ugyldige, og at der derfor ikke er behov for at eksperimentere.

Ifølge Margrethe Vestager vil forsøget være til gavn for landets handikappede.

»Forsøg med e-valg kan teste muligheden for at mange tusinde vælgere med handicap kan stemme i hemmelighed - ligesom andre. Det er en rettighed, som det store flertal kan tage helt for givet. Jeg synes, det er en vigtig rettighed som borger og vælger, at jeg kan sætte mit kryds, uden andre ser, hvad jeg stemmer på. Den rettighed vil jeg brede ud til så mange vælgere som overhovedet muligt,« siger Vestager, der fortsat er optimistisk.

»E-valg kan være med til at forny og udvikle vores demokrati på en helt oplagt måde - men det kan jeg altså forstå, Venstre ikke vil være med til. Også selv om det er muligt at lave e-valg på en måde, hvor vi ikke går på kompromis med sikkerheden om valgresultatet. Det bliver så ikke i denne omgang, vi får prøvet e-valg i Danmark - men jeg er overbevist om, det sker en dag.«

Hvis forslaget var blevet stemt igennem i Folketinget, skulle forsøget allerede have fundet sted i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget næste år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip