Vestager efter aftale: Vi har gjort noget andet, end vi plejer

Det mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der påpeger, at man med vækstaftalen har forsøgt at gå nye veje.

»Vi har gjort noget andet, end vi plejer. I stedet for at føre sådan en helt traditionel »lad os give folk nogle flere penge mellem hænderne«-politik, så har vi gjort det, at vi har sagt, at det skal være attraktivt at drive sin virksomhed i Danmark og dermed også sagt, at det er en bestræbelse på, at sige, at Danmark er et land, hvor man kan starte en virksomhed, drive virksomhed, udvikle virksomhed og dermed skabe arbejdspladser,« siger Vestager.

»Det er vigtigt, at vi diskuterer, hvad der egentlig skal til, for at det er attraktivt at drive en virksomhed i Danmark, og der er den her vækstplan en meget vigtig del af svaret,« siger ministeren.

Ifølge Margrethe Vestager er det svært at spå om, hvor mange job aftalen vil kaste af sig.

»Det afhænger af, om vi kan gribe konjunkturerne, for det er ikke politik alene, der gør det. Det er også, at det kommer til at gå bedre i Europa,« siger hun.

Sammen med den første del af vækstplanen, der faldt på plads søndag, er der initiativer for mere end 90 milliarder kroner i vækstplanen.

I forbindelse med den første aftale blev det blandt andet besluttet at sænke afgiften på sodavand og øl. Ifølge Vestager er det ikke nødvendigvis det, der er med til at skabe varige job herhjemme. Hun vælger derfor at fokusere på den samlede pakke.

»De to aftaler har en samlet værdi af over 90 milliarder kroner, så jeg tror også, vi lever med en lidt lavere ølafgift og en fjernelse af sodavandsafgift, for det, der er kernen her, det er, at vi sænker skatten, vi lemper afgifterne, vi giver bedre muligheder for offentlige investeringer og får mere efteruddannelse til voksne.

»Sagt helt enkelt: Det her er en aftale af et sådan format, at det faktisk bliver mere attraktivt at drive sin virksomhed i Danmark og dermed skabe arbejdspladserne herhjemme,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip