Vestager efter Thorning-møde: Vi er ikke i hus endnu

Der har søndag været godt gang i forhandlingerne mellem De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, og Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

De to topministre har holdt møde i statsministerboligen på Marienborg, hvor de forsøger at sætte et nyt ministerhold efter SF's regeringsexit tidligere på ugen.

- På vej hjem efter en konstruktiv dag i godt selskab. Lidt mere at gøre endnu i dag, skriver Vestager på Twitter.

Hun har flankeret den korte tekst med et billede af Morten Østergaard, den radikale kronprins, der i øjeblikket sidder som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser.

Om hendes besked skal tolkes i retning af, at man allerede har fordelt ministerierne mellem de to partier og derfor kun mangler at sætte navne på ministrene, står ikke klart.

Det kan også være, at nye møder er nødvendige, hvis man vælger at bruge kræfter på at skitsere det politiske projekt, der skal pege frem mod valget, som senest kommer i efteråret 2015.

Ritzau erfarede allerede torsdag, at ministerlisten ventes at være på plads i begyndelsen af den kommende uge, men et præcist tidspunkt er ikke kendt. Det afhænger af, hvordan forhandlingerne mellem Thorning og Vestager, er forløbet.

En læk af navnene kan således allerede være på trapperen sent søndag aften, så de nye ministre kan smutte forbi dronningen på Amalienborg mandag.

I alt efterlader SF sig seks ministerier. Det drejer sig om Udenrigsministeriet, Skatteministeriet, Transportministeriet, Social, børne og integrationsministeriet, Sundhedsministeriet og Miljøministeriet.

Om Thorning dermed vælger at hive seks nye ministre ind, er dog tvivlsomt. Der spekuleres i, at hun benytter lejligheden i at slå nogle af ministerierne sammen, eksempelvis i Udenrigsministeriet, hvor der også findes både en udviklingsminister og en Europa- og handelsminister.

/ritzau/

Dagens Gossip