Vestager freder bankgebyrer

Hvis man er utilfreds med, at ens bank indfører et gebyr, så kan man bare samle sine penge og gå til en anden bank.

Sådan lyder økonomiminister Margrethe Vestagers (R) reaktion på de seneste dages diskussioner om hvorvidt det er i orden, at Danske Bank indfører et årligt gebyr på 300 kroner for de små kunder, uanset hvor lidt de bruger bankens ydelser.

- Banker skal drive deres forretning som en forretning. Som kunde tager man jo stilling til, om man netop vil være kunde i den forretning. Og hvis man ikke synes om den måde, den bliver drevet på, så kan man jo flytte sine midler et andet sted hen, siger Vestager.

Danske Bank-sagen fik torsdag socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, til at true med at lovgive mod gebyrer.

Hans kritik går på, at banken vil tage sig betalt for at udbetale sociale ydelser fra det offentlige på den Nem-konto, som alle borgere og virksomheder skal have. Som loven er i dag, kan politikerne ikke forhindre Danske Bank og andre banker i at indføre gebyrer.

Selvom Margrethe Vestager (R) ikke er enig med Benny Engelbrecht, kalder hun hele sagen for "en vigtig diskussion".

- Det er meget godt at have en diskussion om, hvad ting koster. Det koster jo penge at have en konto, vi betaler alle sammen uanset om det er i form af et abonnement, et gebyr eller i form af den rente, vi får på vores indlånskonto, siger Vestager.

Direkte adspurgt, om De Radikale vil være med til at lovgive mod den slags gebyrer, Danske Bank vil indføre, svarer ministeren:

- Det er i hvert fald svært på det foreliggende grundlag - fordi en bank træffer en beslutning om en ny forretningsmodel - så straks at springe til at sige, at vi er klar med et forbud.

Den holdning deler hun med Venstre og Dansk Folkeparti, der begge afviser idéen om at lovgive mod gebyrer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip