Vestager indrømmer: Vi har øget uligheden

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) indrømmer, at skattereformen og reformer af fleksjob, kontanthjælp og førtidspension har været med til at øge uligheden. Men det gør ikke så meget, understreger ministeren.

»Den øgede forskel er overkommelig. Den afspejler det politiske valg, at der godt må være en tilskyndelse til at gribe nogle af samfundets muligheder. Man får lidt mere ud af at have et aktivt arbejdsliv end at have et passivt liv på forsørgelse end tidligere,« siger Margrethe Vestager.

Udmeldingen kommer samme dag, som ministeren offentliggør rapporten ’Fordeling og incitamenter, der tager temperaturen på fordelingspolitikken.

Regeringens støtteparti vil nu forsøge at holde regeringen fast på det oprindelige løfte, der gik på, at uligheden skulle begrænses.

»Helt i modstrid med, hvad de sagde før valget, har regeringens politik ført til en markant øget økonomisk ulighed. Det støtter vi selvfølgelig ikke, og vi har forsøgt at rette op på skaderne i finanslovsforhandlinger med regeringen. Det vil vi også gøre i efterårets forhandlinger,« siger gruppeformand Per Clausen (EL) til Politiken.

Dagens Gossip