Vestager lukker munden om barsel

Den radikale leder, Margrethe Vestager, ønsker fredag ikke at føje yderligere kommentarer til sine udtalelser om, at regeringen har begået et "ægte løftebrud" i beslutningen om at droppe øremærket barsel til fædre.

- Jeg har ikke yderligere at tilføje. Overhovedet ikke.

- Jeg har svaret på Jyllands-Postens spørgsmål, og de citater, Jyllands-Posten har bragt, de er fine. Og jeg har ikke mere at tilføje, siger Vestager ved ankomsten til et møde med sine EU-kolleger i Vilnius.

Vestager siger, at hun står bag regeringens beslutning.

På et spørgsmål, om Vestager er blevet sat på plads af sin chef, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), svarer den radikale leder, at hun fredag morgen har kommunikeret med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om sine udtalelser.

- Jeg har haft kontakt med hende, ja, siger en ordknap Vestager.

Præsenteret for statsministerens kommentar om, at hun ikke finder, at det er en specielt god idé at kommentere regeringens interne drøftelser, svarer Vestager lige så kort:

- Hun træffer jo sine valg, og jeg træffer mine.

Vestager siger, at kontakten fredag morgen ikke foregik ved, at Thorning ringede hende op. Hun ønsker heller ikke at kommentere, om hun på forhånd havde varslet sin chef om sit interview med Jyllands-Posten.

Vestager har til avisen sagt, at det var Socialdemokraterne, som gav dødsstødet til den øremærkede barsel og ifølge Vestager dermed fremtvang et "ægte løftebrud".

Dermed leverer Margrethe Vestager et yderst sjældent angreb på Helle Thorning-Schmidt, kort før Vestager i weekenden skal møde sit eget bagland på De Radikales landsmøde i Nyborg.

Helle Thorning-Schmidt ønsker fredag ikke at svare på, om det er rigtigt, at det var Socialdemokraterne, der imod De Radikale og SF's ønske aflivede den øremærkede barsel:

- Jeg vil ikke give nogen kommentarer til regeringens interne drøftelser. Det, synes jeg ikke, er nogen specielt god idé, siger Thorning.

/ritzau/

Dagens Gossip