Vestager: Mange mennesker stod i en usikker situation

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) erklærer sig tilfreds med den dagpengeaftale, som regeringen mandag aften forhandlede på plads med Enhedslisten, og som redder de tusindvis af danskere, der stod til at falde ud af dagpengesystemet.

»Jeg synes, det er rigtig vanskeligt for de mennesker, som har set enden af dagpengeperioden uden at se et arbejde samtidigt med, og derfor synes jeg, det er rigtigt, i forlængelse af de ting, vi har gjort, at lave en helt anden og meget lempeligere indfasning af selve dagpengereformen,« siger Margrethe Vestager.

»Der er stadig det bedste, at kunne få et arbejde, når man er ledig, men det er godt, at der er en tryghed for en forsørgelse indtil da.«

De Radikale har selv lagt stemmer til den dagpengereform, der blandt andet halverede dagpengeperioden og ændrede genoptjeningsperioden for dagpenge fra 26 til 52 uger.

Den Radikale leder er dog glad for, at man nu er med til at hjælpe de mennesker, der stod til at blive ramt på økonomien som følge af selvsamme reform.

»Når vi har set, at mange mennesker stod i meget usikker situation med lang ledighed i bagagen og et arbejdsmarkedet, som havde svært ved at åbne sig for dem, så synes jeg også, det er rigtigt, at lave den her ordning, som giver en helt anden indfasning af dagpengeperioden, men som lægger i fin forlængelse af de ting, vi har lavet tidligere,« siger hun.

Spørgsmål: Er det kommet bag på dig, at så mange mennesker ville falde ud af dagpengesystemet i forhold til, hvad i oprindeligt havde regnet med?

»Det er ved at være længe siden, det var en overraskelske for nogen, fordi skønnene har ændret sig også til det mere dramatiske for efterhånden en del måneder siden, og derfor er jeg også glad for, at vi kan lægge det her forslag frem, og vi har lavet den her aftale med Enhedslisten. For det er en god aftale,« siger hun.

Aftalen mellem regeringen og Enhedslisten betyder blandt andet, at den særlige uddannelsesordning forlænges, således at de personer, som har opbrugt dagpengeretten i 2013, får ret til uddannelsesydelse frem til 31. december 2013.

Samtidig indføres der en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse gældende fra 1. januar 2014. Ydelsen skal gå til de personer, der har opbrugt dagpengeretten eller den særlige uddannelsesordning.

Dagens Gossip