Vestager: Mindre prangende vækst opvejes af fremgang

Skrevet af admin

28/02/2014

Mest læste i dag

En vækst sidste år på 0,4 procent i den danske økonomi er ikke prangende, men det er stadig en klar fremgang og giver håb om lysere tider.

Det siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en kommentar til de seneste BNP-tal fra Danmarks Statistik.

- Selvom vi kommer ud af 2013 med en beskeden vækst, er det med en rigtig god nyhed om, at 9000 flere har fået et job i den private sektor, siger hun.

Margrethe Vestager nævner, at dykker man ned i tallene, viser de, at der har været en vækst igennem året, særligt i det private erhvervsliv, "som skal være med til at genoprette dansk økonomi."

- Det er lovende for, at endnu flere kan komme i arbejde og for, at der er udsigt til lysere tider i 2014, lyder det fra økonomi- og indenrigsministeren.

Hos Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, er meldingen, at det går langsomt fremad med den danske økonomi, og at udviklingen i beskæftigelsen vækker glæde.

- Det er positivt, at beskæftigelsen stiger, så flere kom i arbejde. Det vil vi rigtig gerne have mere af, så det vil vi understøtte med den politik, som regeringen fører, siger Jesper Petersen.

Finansordføreren mener efter tallene for sidste år, at det stadig er sådan, at man i 2014 kan forvente, at der vil kunne mærkes en vending i den økonomiske udvikling.

- I de lande, vi handler med, begynder det at gå bedre. Eksporten er i god gænge, og initiativerne omkring offentlige investeringer og bedre konkurrenceevne er nogle, man kan se resultaterne af, siger Jesper Petersen og uddyber:

- De initiativer vil være med til at understøtte udviklingen, sådan at vi i 2014 når en vækst på 1,6 procent, hvis det går som forventet.

Hos den Aabenraa-baserede bank Sydbank ventes der for 2014 en anelse lavere vækst på helårsbasis, idet der regnes med en vækst i økonomien på 1,3 procent.

/ritzau/