Vestager: Nye skatteregler i EU vil hjælpe mit arbejde

Skrevet af admin

18/03/2015

Dagens topnyheder

EU-Kommissionens forslag til nye skatteregler vil kunne mærkes i konkurrencekommissær Margrethe Vestagers arbejde med blandt andet at afsløre og rydde op i alt fra uretmæssig statsstøtte til karteldannelse.

- Hvis skattemyndighederne i alle lande, hvor din virksomhed opererer, ved, hvad du gør, så kan de også sørge for, at det bliver i orden, siger hun.

- Når der bliver øget indsigt, så kan jeg også gøre mit arbejde bedre.

- Hvis din virksomhed kan få en aftale, som min virksomhed ikke kan få, så får du faktisk statsstøtte. Det forvrider konkurrencen, og så er der en sag, siger Vestager.

Reglerne, der blev præsenteret onsdag som led i første del af en skattepakke, skal sikre en mere fair og gennemskuelig beskatning i Europa.

Det skal blandt andet gøre det sværere for multinationale virksomheder at kunne shoppe rundt i EU efter de mest lukrative skatteforhold.

Et af hovedelementerne handler om, at der skal være automatisk udveksling af informationer om skatteaftaler mellem EU-lande og virksomheder.

Helt konkret skal de nationale skattemyndigheder hver tredje måned sende en kort rapport til alle andre medlemslande med informationer om nye skatteaftaler.

De såkaldte skatteaftaler, hvor et firma - som det sås med sidste års afsløringer kendt som Luxleaks - via uigennemskuelige aftaler begrænsede deres skat til et minimum, er ikke per definition ulovlige.

Men det er i strid med lovens ånd, siger kommissionen. Derfor er arbejdet også langt fra færdigt, påpeger Vestager.

Kommissionen venter inden sommerferien at komme med flere udspil for at sikre en mere fair og gennemskuelig håndtering af selskabsskat. Blandt andet et forslag, der skal sikre, at skatten bliver opgjort på mere sammenlignelig vis.

/ritzau/