Vestager ser frem til at diskutere EUs nye skraldespandsselskab

»Det er godt, at Kommissionen nu har fremlagt et konkret forslag om en fælles afviklingsmekanisme for banker med videre. Det er næste led – efter det fælles tilsyn i det styrkede banksamarbejde,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Det nye forslag, som er blevet præsenteret i dag, indebærer blandt andet, at »afviklingsmekanismen« har beføjelse til at lukke banker i medlemslandene, uden at der er national vetoret.

»Nu kan vi komme i gang med at vurdere sagen og behandle forslaget teknisk og politisk. Fra dansk side er vi tilfredse med at der lægges op til, at ikke-eurolande kan deltage i samarbejdet, hvis de ønsker det. Vi vil engagere os åbent og konstruktivt i forhandlingerne,« lyder det fra Margrethe Vestager.

Danmark står som ikke-euroland uden for bankunionen, og både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager har tidligere understreget, at Danmark først tager stilling til eventuel dansk deltagelse i bankunionen, når alle unionens elementer er på plads.

Ifølge forslaget skal den nye afviklingsinstans have en 60 milliarder kroner stor pengetank i ryggen og ventes klar i begyndelsen af 2015.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip