Vestager: Underforbrug rammer dansk økonomi

Økonomiminister Margrethe Vestager (R) indleder forhandlingerne med Kommunernes Landsforening (KL) om næste års kommunale budgetter med at understrege vigtigheden af, at økonomidirektørerne i de 98 kommuner ikke gemmer nøglen til pengekassen for langt væk.

Det kan skade dansk økonomi, hvis kommunerne ikke bruger nok penge.

»Jeg forstår godt, at det er vanskeligt at styre så stor en økonomi, som den samlede kommunale økonomi er, men det betyder noget for dansk økonomi både i de år, hvor der er brugt langt mere end budgetteret, men også i de år, hvor der bliver brugt mindre, da det betyder noget for beskæftigelsen,« siger Margrethe Vestager.

Derudover understreger hun vigtigheden af, at aftalerne bliver overholdt.

»Det er sådan set en politisk aftale, som man har lavet i den enkelte kommunalbestyrelse. Henover efteråret diskuterer kommunalbestyrelserne stolpe op og stolpe ned, hvad de skal prioritere,« siger ministeren.

Både hovedorganisationen FTF og KL opfordrer regeringen til at lempe sanktionerne mod kommunerne, hvis de ikke overholder budgetterne. Men det virker Margrethe Vestager ikke klar til, selv om hun gerne vil kvittere for, at kommunerne er blevet bedre til at styre økonomien. Den buffer, der allerede er, bør være nok, lyder meldingen.

»Vi har givet mulighed for at have en buffer, så der er en stødpude op i mod der, hvor, man mener, der er risiko for en sanktion. Vi mener, det er vigtigt at kunne have en generel buffer, og vi diskuterer selvfølgelig også, om økonomistyringen er god nok til, at man har den fornødne sikkerhed,« siger Margrethe Vestager.

Det forventes, at der lander en aftale mellem KL og regeringen tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip