Vestager: Vælgerne skal ikke forvente gaver med finansloven

Derfor afviser de Radikales leder, Margrethe Vestager (R), at regeringen går med planer om at dele gaver ud til vælgerne, hvis ikke pengene passer.

»Vores arbejde fra den første dag har været at genoprette dansk økonomi, fordi det er også der, hvor der skabes arbejdsplader, og et job er nu engang fundamentet for, at man kan træffe frie valg og forfølge sine drømme,« siger Vestager.

»Det ændrer en finanslov ikke på, for det er et politisk mål. Det er det, vi gerne vil. Det er begrundelse for alle de reformer, vi har lavet, og dem, vi kommer til at lave. Jeg håber, at vælgerne vil bedømme os på det og ikke, om de har fået noget ud af en finanslov midt i en valgperiode,« forklarer den radikale leder, der torsdag og fredag i denne uge har holdt sommergruppemøde sammen med sine radikale partifæller.

Vestager har i lighed med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagt, at der er grund til forsigtig optimisme i forhold til Danmarks økonomi. Men ifølge Vestager er det for tidligt at melde krisen overstået.

»Det er på de bløde tegn, det ser bedre ud, men jeg tror stadig, at vi kan risikere, at nogle af de mere hårde tal giver et mere broget billede, og det er derfor jeg siger, de er basis for en forsigtig optimisme.«

»Jeg tror ikke, der er andet at gøre end at sige det, som man ser det. Vi kan jo også risikere, at det hele pludselig drøner derudaf som en ketchupeffekt, og så vil folk også sige ’var du ikke lidt for påholdende med rosen?’,« siger økonomi- og indenrigsministeren.

Spørgsmål: Vil man kunne mærke den forsigtige optimisme i den kommende finanslov?

»Vi har lagt en kurs i den økonomiske politik, som gør, at den samlede økonomiske politik har en positiv indvirkning på økonomien. Men vi gør det inden for det, som vi selv synes er ordentligt, nemlig at vores underskud ikke bliver så stort, at gælden bliver ubetalelig for den næste generation. Det har vi også lovet vores partner i EU at holde os på den rigtige side af minus tre procent. Det er den grænse, vi har lagt, og så stimulerer vi det, vi kan,« siger Margrethe Vestager.

Dagens Gossip