Vestager varsler opgør med rige pensionister

Pensionisters pengepunge bliver tungere og tungere. Således er ældres disponible indkomster vokset med 26 procent i løbet af de seneste 10 år.

Det er mere end alle andre aldersgruppers indkomster, og formuerne hos de gamle er også større end hos resten af danskerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Ifølge avisen har hver tredje pensionist en formue på mindst en million kroner ud over pensionsopsparingen. Det fremgår af en ny analyse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, som kaster lys over danske pensionisters økonomi.

I analysen tegner der sig et billede af en generation, som ikke har høje indkomster, men som alligevel har flere penge til rådighed efter skat, end 25-34-årige for eksempel har.

Den større formue hos pensionister får De Radikales leder Margrethe Vestager til at varsle et opgør med de ældres gratis glæder og aldersbetingede tillæg fra statskassen.

- Du er ikke nødvendigvis fattig og nedslidt, selv om du er pensionist. Tværtimod har nogle pensionister disponible indkomster, som ligner andre lønmodtageres.

- Derfor bør vi i stedet se på, om du har et behov og ikke kun på, om du er fyldt 65 år, når vi indretter vores ydelser, siger økonomi- og indenrigsministeren.

Den opfattelse deler regeringsmakkeren SF imidlertid ikke.

Partiets formand, Annette Vilhelmsen, er nemlig lodret uenig i Vestagers budskab.

- Margrethe Vestager må mene, hvad hun vil, men det er ikke regeringens politik at forringe de ældres vilkår, siger socialministeren til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip