Vestager: Vi må først se, om barselsbonus virker

Baglandet vil således have, at de Radikale skal kæmpe for, at øremærket barsel skal indfases, hvis barselsbonussen viser sig ikke at få flere mænd til at tage barsel.

De Radikales leder, Margrethe Vestager (R), vil ikke tage stilling til, hvorvidt den øremærkede barsel er vejen frem, inden man har evalueret, om bonusordningen virker.

»Det er helt åbenlyst, at hele gruppen, ministrene og partiet deler ønsket om, at flere mænd tager mere barsel. Nu bliver der en mulighed for at tage bonus på op til 8.400 kroner. Måske virker det, og måske virker det ikke, og så må vi jo diskutere, hvilke virkemidler der skal til, hvis vi synes, det går for langsomt,« siger Vestager.

Hun mener, man skal se tiden an de næste par år, og »så må vi tage diskussionen til den tid.«

Spørgsmål: Så du er åben over for det?

»Præcis som vi har haft hele diskussionen, så er der stærke ligestillingsargumenter for at øremærke barsel, men der er også argumenter for det modsatte, at familien selv indretter sig inden for barselsperioden på 32 uger,« siger hun.

Det radikale bagland besluttede søndag på partiets landsmøde, at øremærket barsel til mænd endnu ikke skal lægges i graven.

En resolution fremsat af 41 græsrødder fastslår, at hvis ikke »beskedne incitamenter« - altså regeringens foreslåede barselsbonus - medvirker til en mere ligelig fordeling af barsel mellem mænd og kvinder, så skal incitamenterne skærpes. Og »øget øremærket barsel til fædre« skal indfases.

Resolutionen blev vedtaget med klart flertal til stor applaus blandt de hundredvis af radikale delegerede og medlemmer på Hotel Nyborg Strand.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip