Vestager: Vi skal ikke rejse på kryds og tværs i EU

»Jeg synes ikke, at det er noget specielt fremragende politisk mål, at vi alle sammen rejser rundt på kryds og tværs. For mig er det vigtigt, at Europa er et rigt kontinent, hvor man føler sig hjemme i det land, man kommer fra, og hvor man bruger mulighederne, hvis man vil,« sagde Vestager torsdag aften i Debatten på DR2.

Læser man de Radikales EU-politik, kan man dog let forledes til at tro, at netop EU-borgernes frie bevægelighed er et særskilt politisk mål for partiet.

»Vores virksomheder handler på kryds og tværs af kontinentet. Og vi borgere bevæger os rundt for at arbejde, studere og holde ferie i de forskellige lande. Der er så meget at samarbejde om,« står der på partiets hjemmeside.

Fagbevægelsen og flere politiske partier er bekymrede for, at især østeuropæiske udlændinge tager de danske produktionsjob. Og mens de Radikale hidtil har talt mest om at uddanne og opkvalificere befolkningen til at varetage højt specialiserede job, signalerer Margrethe Vestager nu også en kursændring på dette punkt.

»Vi har fået et skarpere blik for sammenhængen mellem de forskellige typer af arbejdspladser. At det er vigtigt for en ingeniør at tale med maskinmesteren,« lød det fra Vestager, og Clement Kjersgaard fulgte op.

Clement: »Så du siger, at hvis nogen troede, at vi kunne leve af vidensjob alene, så var det en illusion?«

Vestager: »Med den nuance, at mange af vores produktionsjob i dag også er vidensjob. Fordi det kræver så højt et uddannelsesniveau også at varetage produktionsjob i dag, at vi skal have et højere uddannelsesniveau.«

Clement: »Så her siger du, at I faktisk har skiftet holdning?«

Vestager: »Ja, vi har i hvert fald bredt vores syn ud på, hvad vidensarbejde er.«

Clement: »I har bredt jeres syn ud på, hvad vidensarbejde er. På dansk: I har skiftet holdning«

Vestager: Ja, det var jo det, jeg sagde for et øjeblik siden.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip