Vestager: Vi står vagt om folkepensionen

De Radikales leder, Margrethe Vestager, understreger på partiets årlige nytårsstævne, at partiet står "vagt og værn" om folkepensionen.

Det sker efter, at partiet kort før jul rejste debatten om, hvorvidt de rigeste ældre skulle have ret til de samme ydelser, som de fattigste.

- Vi står vagt og værn om folkepensionen. Vi har ingen interesse i, at folk bliver usikre, sagde Margrethe Vestager i en debat med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

- Men det der med bare at betegne ældre som ældre, bliver mere og mere tomt. Nogen kan være besøgsvenner og bestyrelsesmedlemmer til de bliver 95, og det undrer mig, at folk med store formuer også kan få varmetilskud eller nedslag i ejendomsskatten, sagde hun.

- Det her er ikke noget, der sker om en måned eller to år, og denne debat tager ikke noget fra nogen i dag. Men vores måde at tænke velfærd på skal følge med udviklingen, understreger den Radikale leder.

Spørgsmålet om, hvorvidt der skal skeles mellem de velhavende og fattige ældre, når det kommer til velfærdsydelserne, udløste kort før jul et hørbart husspektakel internt i regeringen.

Dansk Folkepartis formand, der søndag fik ros af Vestager for at rejse en "inspirerende" debat om ældres vilkår, afviste at pille ved de ældres ydelser.

- Det er forkert, at tage noget fra nogen, fordi de fylder 60. Jeg er bekymret for, at man får nogle til at vakle, når det gælder om at spare op, og jeg tror, man skyder sig selv i foden her, sagde Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip