Vestas: ATP roser Nordberg - aktionærforening revser Huno

"Vi har fået den ønskede udskiftning af bestyrelse, og vi har tillid til, at de bedst mulige kandidater er fundet, og vi støtter bestyrelses indstilling til valget af bestyrelsen," siger Claus Verner Møller, der roser den nye bestyrelses kurs og vælger at se gennem fingre med de 140.000 euro, som Bert Nordberg har anmodet om i engangskompensation for uventet meget arbejde i 2012.

"Det støtter ATP, men vi opfordrer til, at det ikke bliver tilbagevendende," siger Claus Verner Møller til spredt latter i salen.

Tæsk til gamle drenge

Efter ATP tog Dansk Aktionærforening talerstolen til generalforsamlingen. Her var der anderledes tørre tæsk til de bestyrelsesmedlemmer, der har siddet mere end fem år. Det gælder blandt andre FLS-direktøren, Jørgen Huno Rasmussen.

"Bestyrelsen sov i timen, og de viste ikke rettidig omhu. De nedadgående resultater giver dumpekarakter til den del af bestyrelsen, der har været ansvarlig de seneste fem år," siger Torben V. Rasmussen fra Dansk Aktionærforening.

Dermed langer den toneangivende forening ud efter Kurt Anker Nielsen, tidligere direktør i Novo Nordisk og Jørgen Huno Rasmussen, der er direktør i FLS i dag.

"Vi er blevet lovet stor vækst, store markedandele og triple15. Men det har vist sig at være luftkasteller, desværre. Vestas er trådt ned ad rangstigen og kæmper nu for at overleve. Det er dybt bekymrende," sagde Torben V. Rasmussen.

Dagens Gossip