Vestas-direktør meldt til bagmandspolitiet

Vindmøllegiganten Vestas har meldt tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark til bagmandspolitiet. Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Sagen er opstået, efter at det i oktober sidste år kom frem, at den fyrede økonomidirektør skulle have indgået to hemmelige, mislykkede aftaler i Indien.

Aftalerne skulle have kostet Vestas i omegnen af 141 millioner kroner.

Allerede i december tog Vestas' bestyrelse skridt til at involvere Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, bedre kendt som bagmandspolitiet, i sagen, oplyser selskabet.

Dette skete på anbefaling fra selskabets eksterne advokater, fordi de og Vestas' revisorer måtte afslutte en række omfattende fælles undersøgelser af sagen uden at kunne opklare, hvad pengene var brugt til.

- Vestas' bestyrelse vil have alle aspekter i denne sag belyst og de manglende penge tilbage, udtaler Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, og fortsætter:

- Derfor bad vi i første omgang selskabets eksterne advokater og revisorer om at foretage en række omfatten­de undersøgelser. Disse viste, at hverken bestyrelsen eller koncernchefen har været involveret i eller haft kendskab til de omtalte dispositioner.

Bestyrelsesformanden oplyser videre, at da man ikke kunne klarlægge, hvor pengene var endt, besluttede bestyrelsen at anmode bagmandspolitiet om at iværksætte en efterforskning.

- At vi ikke tidligere har omtalt denne udvikling skyldes alene hensynet til efterforskningen, siger Bert Nordberg.

I den mellemliggende periode har bagmandspolitiet i sin indledende efterforskning haft samtaler med bestyrelsesmedlemmer, koncernchefen, flere ledende medarbejdere samt en række ansatte i Vestas.

Samtidig har bestyrelsen meddelt Henrik Nørremark, at man agter at holde ham ansvarlig for de tab, som hans dispositioner måtte vise sig at påføre selskabet.

Henrik Nørremark har i øvrigt stævnet Vestas for at kræve resten af sin fratrædelsesgodtgørelse udbetalt. Ifølge Nørremarks advokat, Morten Samuelsson, har den tidligere økonomidirektør 8,5 millioner kroner til gode.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip