Vestas får kæmpeordre på vindmøller til USA

Skrevet af admin

24/12/2015

Dagens topnyheder

Den danske vindmøllegigant Vestas skal til næste år levere 60 vindmøller til et projekt i den amerikanske delstat Oklahoma.

Ordren har en samlet kapacitet på 198 megawatt (MW), oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Derudover skal Vestas også stå for en serviceaftale.

- Vestas har modtaget en fast og ubetinget ordre i Oklahoma, USA, på 60 styk V117-3.3 MW-møller, lyder det i meddelelsen.

- Kontrakten inkluderer levering og idriftsættelse af vindmøllerne samt en femårig Active Output Management 4000 serviceaftale, skriver Vestas videre.

Projektet i USA hedder Bluestem.

Vestas forventer at begynde leveringen af de mange møller i tredje kvartal 2016.

Med den nye aftale i hus er den samlede ordreindgang i år til dato på 7726 MW.

Ordren fra Oklahoma kommer i kølvandet på en skotsk aftale, som Vestas offentliggjorde 23. december.

- Vestas har modtaget en fast og ubetinget ordre i Skotland, Storbritannien, på 30 styk V117-3.45 MW-møller kombineret med to styk V112-3.45 MW-møller med en samlet kapacitet på 110 MW, skrev Vestas i en meddelelse lillejuleaften.

Den bedste nyhed for selskabet kom dog, da Kongressen i USA i sidste uge vedtog en forlængelse af skatterabatordningen til producenter af vedvarende energi, Production Tax Credit (PTC).

Ordningen vil ifølge en analyse fra Bloomberg New Energy Finance bidrage til bygning af 44 gigawatt ny vindmøllekapacitet i USA frem til udgangen af 2021, skriver Wind Power Monthly.

Vestas har haft et forrygende 2015, og det danske selskab havde som ventet fremgang i både omsætning og indtjening i tredje kvartal i år.

Det fik i november vindmøllegiganten til at opjustere forventningerne til omsætningen i år fra 7,5 milliarder euro til 8-8,5 milliarder euro.

/ritzau/