Vestas flytter 200 stillinger fra Aarhus til København

Vestas er i fuld gang med at føre strategien om profitabel vækst ud i livet. Det betyder, at vindmølleselskabet lukker en del af funktionerne i Aarhus og flytter 200 stillinger til København.

- Bare fordi man er færdig med det store restruktureringsprogram og så at sige har lagt saven tilbage i værktøjskassen, har man altså ikke glemt at tage det grove sandpapir op, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

For nylig blev en del funktioner ellers flyttet fra Randers og København til hovedkontoret i Aarhus. Men nu skal der altså flyttes rundt igen.

Det er hovedsalgskontoret, kommunikations- og marketingafdelingen og finansafdelingen med 200 ansatte, der flytter til hovedstaden. Flytningen vil komme til at ske i andet halvår af 2014, oplyser Vestas. Hovedkontoret vil dog fortsat ligge i Aarhus.

I sammen omgang sælger man den ene af de to bygninger ved hovedkvarteret i Aarhus. Det kommer til at betyde en årlig besparelse på 10 millioner euro svarende til godt 75 millioner kroner, anslår Vestas.

- At man kan spare på den manøvre, fortæller hele historien om rationalet i at gøre det. Et beløb i den størrelsesorden er vældig mange penge, også i Vestas-terminologi, siger Jacob Pedersen.

De 200 ansatte, som flytningen kommer til at berøre, vil blive tilbudt job i København. Antallet af flyttede medarbejdere svarer til mindre end 15 procent af alle ansatte i Aarhus, oplyser selskabet.

Jacob Pedersen forventer ikke, at Vestas på den korte bane vil flytte yderligere aktiviteter over.

- Jeg kan ikke forestille mig, at man kommer til at flytte hovedkvarteret til København lige med det første, men man skal aldrig sige aldrig, siger analytikeren.

Flytningen begynder 1. august 2014.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip