Vestas fyrer og flytter folk til Aarhus

Vestas samler nu de ansatte på selskabets hovedkontor i Aarhus. Det betyder, at kontorerne i Randers og København lukker, oplyser vindmølleselskabet.

- Det drejer sig om 360 ansatte i Randers og omkring 40 fra København, så omkring 400 i alt, fortæller Vestas' danske pressechef, Mikkel Friis-Thomsen, til Ritzau Finans.

Det er ansatte inden for Vestas' IT-afdeling samt Vestas Offshore, der flyttes fra Randers til Aarhus. Fra København er det blandt andet ansatte fra kommunikation-, marketing- og public affairs-afdeling.

I samme omgang skal der fyres 15-20 ansatte. Det er et led i vindmøllekoncernens overordnede spareplan, der skal nedbringe koncernens faste omkostninger med omkring tre milliarder kroner med effekt fra udgangen af 2013.

De ansatte i København og på Alsvej i Randers er tirsdag blevet informeret om flytningen, der skal ske per 1. juli 2013.

- Vestas er i øjeblikket ved at gennemføre en plan, der skal nedbringe virksomhedens omkostninger. Det netop offentliggjorte årsresultat viser, at vi er på rette vej, og at planen for alvor begynder at vise resultater.

- Overflytningen af medarbejderne fra København og Randers til Aarhus er endnu et tiltag, der bidrager til at gøre Vestas mere lønsomt, siger Vestas-direktør Roald Steen Jakobsen i en meddelelse om flytteplanerne.

Vestas beskæftiger i dag omkring 4100 medarbejdere i Danmark. Heraf arbejder omkring 2000 i Østjylland. Resten arbejder i produktionen i Lem og Ringkøbing.

Efter denne overflytning vil der være omkring 1500 medarbejdere i Aarhus. De resterende omkring 500 medarbejdere i Østjylland vil være fordelt mellem Vestas' produktionsfaciliteter i Hammel og på Langelandsvej i Randers.

Ved udgangen af 2012 var der i alt 17.778 ansatte globalt i Vestas. Det tal skal ned til omkring 16.000 i løbet af 2013, har Vestas meldt ud.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip