Vestas henter kæmpeordre i USA

Skrevet af admin

01/05/2015

Mest læste i dag

Den danske vindmøllefabrikant Vestas har høstet årets største enkeltordre, idet amerikanske Berkshire Hathaway Energy Renewables har bestilt turbiner med en samlet kapacitet på 400 megawatt.

Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelsen natten til fredag.

Ordren lyder på 200 V110-2.0 megawatt-møller, og de skal efter planen leveres fra andet kvartal af 2016, mens de ventes idriftsat i fjerde kvartal samme år.

Berkshire Hathaway Energy Renewables er en del af mangemilliardæren Warren Buffets imperium.

Buffet har ifølge Bloomberg tidligere udtalt, at han er klar til at fordoble sine investeringer i vedvarende energi fra 15 milliarder dollar til 30 milliarder, knap 200 milliarder kroner.

Ordren har formentlig en værdi "på den pæne side af" to milliarder kroner, vurderer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

- Det er vigtigt for Vestas. Det skaber en meget bedre sigtbarhed, og det er med til at understrege, at de er ekstremt godt kørende i USA, siger Jacob Pedersen.

Ifølge analytikeren er det det største enkeltprojekt i USA nogensinde, og han påpeger desuden, at der fortsat resterer uudnyttede rammeaftaler på 3000 megawatt på det amerikanske marked - det vil sige potentielle fremtidige ordrer.

Vestas aflægger regnskab for første kvartal på onsdag. Her har analytikerne ifølge Ritzau Finans allerede sat næsen op efter en opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret.

Vestas regner med at nå en omsætning på 6,5 milliarder euro, svarende til knap 49 milliarder kroner, men analytikerne tror på en omsætning på 7,4 milliarder euro.

Ordren fra Warren Buffet-selskabet når dog ikke at tælle med i 2015-tallene, da betalingen først falder i 2016.

/ritzau/