Vestas indgår partnerskab med Mitsubishi

Vestas danner fælles selskab med japanske Mitsubishi, som skal sikre udviklingen af den gigantiske V164-havvindmølle. Den japanske teknologi-gigant giver aftalen 100 millioner i ryggen og står klar med yderligere 200 millioner ved milepæle i udviklingen.

Det oplyser Vestas i en selskabsmeddelelse.

Aftalen påvirker ikke Vestas' forventninger til 2013, og vil kun få marginal betydning for 2014-regnskabet.

Joint venture selskabet vil til at starte med være ejet ligeligt af Mitsubishi Heavy Industries (MHI) og Vestas Wind Systems, men fra april 2016 vil det japanske selskab have mulighed for at øge sin ejerandel til 51 procent.

De to partnere forventer store energieffekter fra det nye joint venture (JV).

»Via optimal udnyttelse af de to organisationers respektive styrker vil JV’et stå stærkt til at vinde en større andel af offshore vindmøllemarkedet og blive en global leder i dette attraktive højvækst marked; med Vestas’ omfattende teknologiske kompetencer og store erfaring på vindenergimarkedet – og specifikt inden for offshore vind – og MHIs stærke og langvarige tilstedeværelse på det globale energimarked og inden for de relaterede teknologier, vil JV’et opnå betydelige synergier,« skriver Vestas.

V164-møllen bliver kernen i forretningen, men intentionen er på sigt i højere grad at implementere Mitsubishis teknologi.

»JV'et vil basere sin forretning på den nuværende V112 offshore-mølle og V164-8.0-møllen. Senere vil selskabet undersøge muligheden for at integrere Mitsubishis hydrauliske DDT-teknologi i 8 MW-platformen, hvilket vil give JV’et mulighed for at tilbyde et varieret produktprogram, der bedst muligt imødekommer kundernes efterspørgsel,« skriver Vestas.Selskabet får hovedkontor i Århus og får Jens Tommerup som administrerende direktør. Han er i dag chef for Vestas Asia Pacific & China. Bestyrelsesformand bliver Masafumi Wani, der er Executive Senior Vice President og Head of Power Systems hos Mitsubishi, mens Vestas-topchef Anders Runevad bliver næstofrmand.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af forskellige forhold herunder godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder i Europa og Asien, og transaktionen forventes gennemført omkring ultimo marts 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip