Vestas lander amerikansk aftale på op til 1000 vindmøller

Vestas er på nippet til at underskrive en af sine største ordrer til dato. En amerikansk kunde har meldt, at man har indgået en kontrakt med Vestas på op til 1000 vindmøller.

Det skriver den danske vindmølleproducent til fondsbørsen, hvilket den er forpligtet til, når informationen er ude i USA.

- Vestas er blevet informeret om, at MidAmerican Energy Company har lavet en indberetning til Iowa Utilities Board, der omtaler en aftale mellem Vestas og MidAmerican Energy Company med et potentiale på op til 2000 megawatt i USA, skriver Vestas.

Til sammenligning afskibede Vestas vindmøller med en samlet kapacitet på 7948 megawatt i hele 2015.

Projektet, som vindmøllerne skal bruges til, hedder Wind XI. Bag det og MidAmerican Energy Company står forretningsmanden og investoren Warren Buffett, en af verdens rigeste mænd.

Wind XI har en pris på 3,6 milliarder dollar eller 24 milliarder kroner ifølge amerikanske medier.

Leveringen skal begynde allerede i 2016.

- Dette projekt vil, hvis det godkendes, bidrage med anselige økonomiske fordele for MidAmericans kunder, og Vestas er stolte over at samarbejde med MidAmerican Energy i deres målsætning om at generere 100 procent vedvarende energi, skriver Chris Brown, direktør for Vestas' salgs- og serviceafdeling i USA og Canada, i meddelelsen.

Vestas omsatte i 2015 for 8,4 milliarder euro eller 62,5 milliarder kroner.

Vindmølleproducentens aktier stiger med 5,2 procent til 444,50 kroner fredag efter nyheden.

/ritzau/

Dagens Gossip