Vestas-ordre visker usikkerhed bort

Senioranalytikeren vælger i stedet at fokusere mere på de mere mellemlange konsekvenser af ordren. Den kan nemlig reducere frygten for, at Vestas kommer til at opleve endnu et pludseligt og dramatisk dyk i USA de kommende par år. Markedet har nemlig frygtet, at de ordrer som kom ind nu, kun ville skulle påvirke 2014, hvorefter der ville følge et 2015 uden noget at lave.

Det ændrer dagens ordremeddelelse ved, vurderer Sydbank-analytikeren.

»Meget tyder på, at mange af de møller, man skal stille op i USA, de kommer også til at glide ind i 2015. Med de ordrer, som man har offentliggjort indtil videre, plus det der kommer resten af året, så ser det ud til, at man i løbet af de par år kan opstille ca. 2.500 megawatt - og det er altså nok til at sikre en fornuftig kapacitetsudnyttelse på fabrikken derovre,« siger Jacob Pedersen til Berlingske og tilføjer:

»Så de investorer, der har været nervøse for at nærme sig Vestas, fordi den her skatterabat i USA kunne resultere i et marked, der kan falde væk igen, behøver altså ikke være så nervøse. Vestas er ved at opbygge en ordrebeholdning, der rækker langt ind i 2005 i USA«.

Den amerikanske regering har genoptaget den støtteordning til vindkraft, der tidligere blev sat på standby på grund af de problematiske budgetforhandlinger i USA. At ordningen er genoptaget er på ingen måde ensbetydende med, at den kommer til at fortsætte efter årsskiftet. Men indtil videre ser det i gennem Jacob Pedersens briller ud til, at »noget tyder på, at man får tilskuddet, selvom man opstiller dem i slutningen af 2015«.

Og det er alt i alt godt nyt, for når Jacob Pedersen tidligere skulle forudse bevægelserne på det amerikanske møllemarked, så det ikke særlig lyst ud.

»Problemet er, at det har lignet et marked, der var smadret efter 2014. Havde du spurgt mig for et halvt år siden, så havde jeg sagt, at Vestas ville få 1.000 megawatt i USA, der ville blive stillet op i 2014, hvorefter man så ville stå med et hul i 2015. Det ser det ikke ud til nu,« siger han.

Det bør ifølge senioranalytikeren blive tolket som godt nyt af markedet, for det peger i retningen af bedring i driften.

»Det er usædvanligt godt i forhold til at undgå store udsving i forhold til cashflow,« siger Jacob Pedersen til Berlingske.

Vestas-aktien har da også startet børsdagen med at ligge i plus. Fem minutter efter børsåbningen var aktien oppe med over fem procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip