Vestas-renten styrtdykker på amerikansk optimisme

Baggrunden er vindmøllekoncernens anden amerikanske ordre på en uge. En ordre som sikrer det danske selskab adgang til en vigtig skatterabat-aftale i de kommende år.

Renten på en Vestas-obligation med udløb i 2015 falder 14 basispunkter til en rente på 5,08 procent fredag - det laveste niveau i mere end to år, skriver Bloomberg.

Samtidig har Vestas-aktien ligget i et pænt plus fredag formiddag i et ellers lunkent C20 CAP.

Dagens Vestas-ordre er en del af en rammeaftale på 610 megawatt med Renewable Energy Systems og sikrer, at udvikleren kan hente støtte fra skatterabatordningen PTC til samtlige projekter under aftalen. For at opnå støtten har RES bestilt komponenter i stedet for færdige vindmøller. Omfanget af ordren svarer til 60 megawatt, men med mulighed for at vokse til 610 megawatt i 2014 og 2015, hvis RES fortsætter med at udvikle projektet.

I de kommende år estimerer Jacob Petersen, senioranalytiker i Sydbank, at Vestas' amerikanske ordrer samlet vil lande på mindst 1.000 og helt på til 2.000 megawatt. I år ventes Aarhus-virksomheden til sammenligning at lande ordrer på 140 megawatt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip