Vestas sælger kantine og rengøring fra vindbutikken

Vindmølleselskabet Vestas fortsætter med at spænde livremmen ind og skære ting fra, som ikke hører til i kerneforretningen, som er vindmølleproduktion.

Og nu er turen så kommet til dem, der står for kantinerne og rengøringen hos Vestas.

Samlet skal 115 ansatte skifte arbejdsgiver, da Vestas har indgået en aftale med Compass Group om drift af kantinerne og rengøringen i Danmark.

Alle de ansatte inden for de berørte områder vil blive overført til Compass Group, oplyser Vestas.

Outsourcingen kommer til at ske med virkning fra 16. december i år. De berørte medarbejdere arbejder for Vestas i Ringkøbing, Lem, Videbæk, Hammel og Aarhus.

- Det er et naturligt skridt i vores strategi, hvor vi i højere grad fokuserer på vores kerneforretning og samtidig sænker de faste omkostninger og gør Vestas mere tilpasningsdygtig, siger Vestas-direktør Roald Steen Jakobsen.

- Vi er meget tilfredse med at have indgået en aftale, der betyder, at samtlige medarbejdere på området bliver beskæftiget af Compass Group, siger direktøren.

Det er kun de danske ansatte i kantinerne og rengøringen, der vil blive berørt. Uden for Danmark har Vestas allerede eksterne leverandører til at lave mad til og gøre rent efter Vestas-medarbejderne.

Vestas er i gang med en omfattende spareplan. Og det er målet, at selskabet er nede på maksimalt 16.000 medarbejdere ved udgangen af 2013.

Compass Group står for blandt andet kantinedrift og rengøring for både virksomheder og offentlige institutioner. Virksomheden har omkring 4000 medarbejdere i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip