Vestas scorer kæmpeordre i Canada

Vestas annoncerer her til morgen en ordre på 299 megawatt i Canada. Der svarer til over halvdelen af årets ordrehøst på 570 megawatt indtil videre.

Ordren som kaldes »fast og ubetinget« omhandler det såkaldte Blackspring Ridge Wind-projektet. Leveringen af i alt 155 vindmøller er planlagt til andet halvår 2013, og det er planen, at møllerne skal være i drift medio 2014.

To års forhandlinger bærer frugt

Ifølge Vestas-analytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, er dagens udmelding ikke nogen overraskelse, eftersom selskabet allerede i juli 2011 annoncerede, at man forhandlede om ordren.

»Så det er altså ikke en ordre, man har vundet overnight eller en ordre, der løser alle Vestas' finansielle problemer. Men uanset hvad så er det selvfølgelig positivt, at nogle af de ting, der har været længe undervejs også bliver til noget,« siger han.Vestas har planer om samlet at afskibe 4.000-5.000 megawatt i 2013. Og er lige nu langt bagud i forhold til at nå den målsætning, siger Sydbank-analytikeren.

»Man ligger stadigvæk på så lavt et niveau på ordreindgangen, at det at man skal hoppe i luften over 300 megawatt i virkeligheden fortæller meget om, at Vestas er ramt. Selvfølgelig er det her godt nyt og det er med til at sikre noget aktivitet. Men der er lang vej igen,« siger Jacob Pedersen.

Ikke udsigt til aktieridt

Vestas-aktien startede året som højdespringer i det ledende C20 Cap Indeks, men har nu haft en dårlig periode med fald syv dage i træk. Jacob Pedersen spår dog ikke det helt vilde aktieridt i dag.

»Hvis den her ordre får investorerne til at hoppe og danse, så er det fordi, de ikke har gjort deres forarbejde godt nok. Det her har vi vidst måtte komme i lang tid,«

Ordren i Canada indeholder også en 20-årig serviceaftale.

Dagens Gossip