Vestas vil kæmpe for danske arbejdspladser

De flytter med over i det nye joint venture med japanske Mitsubishi. Langt de fleste af dem kommer fra den nuværende off shore-division i Vestas.

Det fortæller administrerende direktør i vindmøllekocernen på et pressemøde fredag formiddag.

Selskabets produkter blandt andet udviklingen af den gigantiske, nye havvindmølle V164 flytter over i joint venture-selskabet, mens en stor del af de intellektuelle kompetencer stadig vil høre til hos Vestas.

Og bevarelsen af danske arbejdspladser ligger ham meget på sinde, fastslår den nye administrerende direktør for joint-venture-selskabet, Jens Tommerup, som kommer fra en stilling som chef for Vestas Asia Pacific & China.

»Det er vigtigt at vi bevarer de videnbaserede arbejdspladser i Danmark. Og hvis det passer med vores business cases, vil vi gøre alt hvad vi kan for også at bevare produktionen og de tilhørende arbejdspladser i Danmark,« siger Jens Tommerup.

Med det nye samarbejde kommer Mitsubushi og Vestas til at eje joint venture-selskabet ligeligt med 50 procent hver. I april 2016 har Mitsubishi imidlertid option på at overtage magten med en ejerdel på 51 procent.

Det vil dog ikke ændre på driften af virksomheden eller på Jens Tommerups job som topchef, hvis Verstas pludselig bliver den lille i partnerskabet med en ejerandel på 49 procent, understreger Anders Runevad, administrerende direktør i vindmøllekoncernen.

Dagens Gossip