To vesterlændinge bortført i det ustabile Yemen

Skrevet af admin

03/02/2014

Dagens topnyheder

En mand, der menes at være fra Storbritannien, blev mandag bortført i Yemen, oplyser politiet i det arabiske land, hvor sikkerheden er i fare for at bryde helt sammen. Bortførelsen sker få dage efter, at en tysk statsborger blev bortført i Yemen.

Øjenvidner siger til Reuters, at fire bevæbnede mænd stoppede den britiske mands bil og tvang ham over i et andet køretøj i hovedstaden Sanaa.

En klan i Yemen sagde søndag, at den bortførte den tyske statsborger for at presse myndighederne til at frigive nogle af dens fængslede slægtninge.

I det nordlige Yemen har shiamuslimske huthi-oprørere vundet kampe over andre stærke klaner efter adskillige ugers kampe, der har kostet mange menneskeliv.

Oprørerne er rykket nærmere mod hovedstaden i et forsøg på at få et større område med selvstyre i et mere føderalt Yemen.

Den tiltagende uro i landet blev understreget tidligt mandag, da en granat blev sendt i retning af den franske ambassade, og en bilbombe eksploderede få meter fra ambassadekvarteret.

- De to angreb skete tidligt mandag. Ingen kom noget til, siger kilder i politiet.

Kampe mellem militante og sikkerhedsstyrker hører til dagens orden i Yemen, hvor den midlertidige regering har svært ved at kontrollere flere områder.

Militante med tilknytning til al-Qaeda har en stærk base i det arabiske land, hvor USA fortsat udfører droneangreb.

/ritzau/Reuters