To vesterlændinge bortført i det ustabile Yemen

En mand, der menes at være fra Storbritannien, blev mandag bortført i Yemen, oplyser politiet i det arabiske land, hvor sikkerheden er i fare for at bryde helt sammen. Bortførelsen sker få dage efter, at en tysk statsborger blev bortført i Yemen.

Øjenvidner siger til Reuters, at fire bevæbnede mænd stoppede den britiske mands bil og tvang ham over i et andet køretøj i hovedstaden Sanaa.

En klan i Yemen sagde søndag, at den bortførte den tyske statsborger for at presse myndighederne til at frigive nogle af dens fængslede slægtninge.

I det nordlige Yemen har shiamuslimske huthi-oprørere vundet kampe over andre stærke klaner efter adskillige ugers kampe, der har kostet mange menneskeliv.

Oprørerne er rykket nærmere mod hovedstaden i et forsøg på at få et større område med selvstyre i et mere føderalt Yemen.

Den tiltagende uro i landet blev understreget tidligt mandag, da en granat blev sendt i retning af den franske ambassade, og en bilbombe eksploderede få meter fra ambassadekvarteret.

- De to angreb skete tidligt mandag. Ingen kom noget til, siger kilder i politiet.

Kampe mellem militante og sikkerhedsstyrker hører til dagens orden i Yemen, hvor den midlertidige regering har svært ved at kontrollere flere områder.

Militante med tilknytning til al-Qaeda har en stærk base i det arabiske land, hvor USA fortsat udfører droneangreb.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip