Vestjysk Bank konverterer statspenge til aktier

Staten får en endnu større ejerandel i Vestjysk Bank, da banken har besluttet at konvertere et indskud på 338 millioner kroner til aktier.

Afhængig af kursen vil staten og Finansiel Stabilitet til sammen få en ejerandel på mellem 67 og 71 procent af banken. Konverteringskursen ventes at lande i spændet 10-15.

Konverteringen øger bankens solvens. Ud fra de senest opgjorte regnskabstal vil den opgjorte solvensprocent på 11,2 procent være øget med næsten et procentpoint med en overdækning på 360 millioner kroner.

Dermed lægges der lidt til bankens økonomiske buffer, der ved offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal var på bare 150 millioner kroner.

Statsindskuddet stammer dels fra den oprindelige Vestjysk Bank dels fra Aarhus Lokalbank. De to pengeinstitutter fusionerede i marts 2012.

»Konverteringen vil omfatte statsligt kapitalindskud med hovedstol på i alt ca. 323 millioner kroner herunder 287,6 millioner kroner optaget af Vestjysk Bank A/S i henhold til aftale af 20. august 2009, samt 35,55 millioner kroner optaget af det tidligere Aarhus Lokalbank A/S i henhold til aftale af 22. december 2009. Hertil kommer vedhængende renter, der forventes at udgøre i alt ca. 15 millioner kroner, forudsat konverteringen gennemføres som planlagt medio oktober 2013,« skriver Vestjysk Bank i en selskabsmeddelelse.

Dagens Gossip