Vestjysk Bank sigtet for kursmanipulation

Vestjysk Bank og tidligere direktør Frank Kristensen er som juridisk person blevet sigtet for kursmanipulation af »særlig grov beskaffenhed«. Det meddeler banken tirsdag efter børslukning. 

Sigtelsen kommer fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) og omhandler aftaler med Sparekassen Himmerland indgået i efteråret 2008.

Banken ridser sigtelsen op i børsmeddelelsen. Heraf fremgår det blandt andet at det drejer sig om, at aktiekursen blev holdt kunstigt oppe. 

Det fremgår, at Frank Kristensen er sigtet for:

»[...] ved som juridisk person at være ansvarlig for, at der som led i en mellem Vestjysk Bank A/S og den Sparekassen Himmerland A/S blev indgået aftale om gensidige aktieopkøb umiddelbart før den 22. september 2008, hvor det nærmere blev aftalt, at en del af Vestjysk Bank A/S' køb af sparekassens aktier skulle ske ved, at Vestjysk Bank A/S fortløbende indlagde købsordrer på NASDAQ OMX til kurs 590 faldende til 570 for derved at sikre, at aktien ikke faldt under denne kurs.

Aftalen blev effektueret ved, at banken i perioden fra den 22. september 2008 til den 30. september 2008 indlagde købsordrer på NASDAQ OMX til kurs 590 faldende til 570 og derved købte 2.080 aktier til en samlet kursværdi af 1.121.865 kr., hvilket bevirkede, at kursen på sparekassens aktier i den angivne periode blev holdt kunstigt oppe på det mellem Vestjysk Bank A/S og Sparekassen Himmerland A/S aftalte niveau.«

Vestjysk bank skriver, at den samarbejder med myndighederne.

Dagens Gossip