Vestjysk sporarbejde rykker mod syd

Lørdag slutter arbejdet på strækningerne fra Studsgaard over Skjern og videre til Varde Nord, samt mellem Lem og Skjern. Disse strækninger kan dermed genåbnes for trafik, men til gengæld er det midlertidigt slut med tog mellem Esbjerg og Varde Nord, som er lukket, mens sporarbejde står på mellem 20. juli og 11. august.

»Vi åbner nu den første del af en fornyet bane, der giver passagererne en bedre og mere robust jernbane som kræver en mindre vedligeholdelsesindsats end tidligere,« siger projektleder Hanne E. Svendsen fra Banedanmark i en pressemeddelelse.

»Et sporarbejde af sådan et omfang kan ikke undgå at påvirke trafikanter og naboer, og vi er taknemmelige for den forståelse og tålmodighed, de har udvist i forbindelse med arbejdet,« siger hun.

Mens sporarbejdet mellem Esbjerg og Varde Nord står på, sættes der togbusser ind på strækningen. Det mest komplicerede arbejde foregår på Varde Station, hvor man allerede har været i gang i et stykke tid.

»På Varde Station er vi godt i gang med at udskifte sporene og en række slidte sporskifter i den sydlige og den nordlige del af stationen. Arbejdet skrider planmæssigt frem, og vi regner med at kunne genåbne strækningen mellem Varde Nord og Esbjerg den 11. august som planlagt,« siger Hanne E. Svendsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip