Veszprem klar til Champions League-finale mod Kielce

28/05/2016

Ungarske Veszprem er klar til finalen i håndboldherrernes Champions League, hvor holdet skal møde polske Kielce i finalen.

Det blev afgjort lørdag aften, da Veszprem vandt 31-28 over det tyske hold THW Kiel i semifinalen efter forlænget spilletid.

THW Kiel havde den danske landsholdsmålmand Niklas Landin i målet, og tyskerne kom ellers godt fra start med en føring på 5-2 efter seks minutter. Herefter slog det ungarske hold dog hårdt tilbage med fire scoringer i træk, og det stod 6-5 til Veszprem.

Sidst i første halvleg gik det dog bedst for Kiel, hvor Niklas Landin stod for flere gode redninger. Han forhindrede blandt andet Momir Ilic i at score på et straffekast, da han blev stående stille i målet og reddede.

Kiel lukkede første halvleg af med en scoring og gik til pause med en føring på 15-12.

Den solide føring smed det tyske hold dog i starten af anden halvleg. Veszprem kom godt i gang og fik fem mål i træk og en føring på 17-15, mens Kiel havde svært ved at bryde igennem Veszprems forsvar.

Niklas Landin formåede halvvejs i anden halvleg at levere flere gode redninger. Den 27-årige dansker snuppede blandt andet et straffekast, og det tyske hold var igen med ved stillingen 19-19.

Herefter holdt det helt tæt. Kiel var foran med 25-23 blot to minutter inden slutfløjtet. Føringen kunne de imidlertid ikke holde. Veszprem udlignede få sekunder før tid til 25-25, og kampen gik i forlænget spilletid.

I de første fem minutter af den forlængede spilletid formåede Ivan Sliskovic fra Veszprem at score hans første to mål i kampen, hvilket sendte holdet foran med 28-26.

Efter den korte pause lavede Niklas Landin igen en fin redning, men det hjalp ikke Kiel, der tabte kampen med tre mål.

Den anden semifinale blev spillet tidligere lørdag aften, hvor Kielce vandt 28-26 over Paris Saint-Germain.