Veteran sikrer AaB sejr i pokalen efter forlængelse

30/10/2014

Det holdt hårdt. Men til sidst lykkedes det for de forsvarende pokalvindere i fodbold, AaB, at komme videre fra tredje runde i DBU Pokalen.

En scoring af 33-årige Thomas Augustinussen var nok til at give AaB en 1-0-sejr på udebane over Vejle Boldklub fra den næstbedste række.

Torsdagens sejr indtraf dog først efter forlænget spilletid, og Vejle havde favoritterne i problemer undervejs.

AaB vandt i maj klubbens første pokaltitel siden 1970, da holdet vandt finalen 4-2 over FC København i Telia Parken.

Eftersom de bedste hold fra Superligaen i sidste sæson først træder ind i tredje runde i pokalturneringen, var kampen i Vejle den første i årets turnering for nordjyderne.

Kampen var bestemt ingen skønhedsåbenbaring.

AaB havde svært ved at få angrebsspillet til at flyde, selvom klubben mødte frem med selvtillid efter sejrene på henholdsvis 3-0 og 1-0 over Dynamo Kiev og FC Nordsjælland inden for den seneste uge.

Det så heller ikke for godt ud bagude, da Rasmus Thelander efter et kvarter leverede dårligt forsvarsspil, så hjemmeholdets Jonas Hebo Rasmussen kom til afslutning.

AaB-målmanden Nicolai Larsen stod dog for en god redning i situationen.

Cirka 10 minutter senere var gæsterne ved at komme foran, men Viktor Ahlmann leverede en svag afslutning på Vejles målmand, Morten Haastrup Jensen.

Jonas Hebo Rasmussen fik endnu en mulighed for at score i første halvleg, men angriberen leverede endnu en afbrænder.

Hvis AaB-træner Kent Nielsen gav sine spillere en opsang i pausen, så hørte de ikke særligt godt efter.

Vejle var fortsat toneangivende og skabte de bedste muligheder.

Syv minutter før tid var AaB's Andreas Bruhn dog ved at blive kampens første målscorer, da han slalomløb gennem Vejles forsvar, men Morten Haastrup Jensen fik pareret til hjørnespark.

Så måtte holdene ud i forlænget spilletid, og efter 100 minutters spil uden mål slog Thomas Augustinussen til.

Herefter åbnede kampen meget op, og begge hold havde store chancer.

Vejles Kim Elgaard og AaB's Anders K. Jacobsen kunne begge have scoret ved flere lejligheder, men det blev ved den ene scoring, som sender AaB videre.